Herlig å slippe briller uten linsebytte!

Hedvig laseroperert

Hedvig Svardal laseropererte sine øyne hos PMP Eyecare i Oslo i mars i år.

 

– Endelig kan jeg lese det som står med liten skrift, sier Hedvig Svardal når vi snakker med henne noen uker etter at hun har laseroperert sine øyne. Jeg føler virkelig at jeg har fått et helt nytt liv!

Hedvig bor på Sørumsand og jobber som privatpraktiserende advokat i Advokatfirmaet Svardal i Lillestrøm, et firma hun har drevet i 15 år.

– Som advokat er jeg selvsagt veldig avhengig av synet, og for meg er det er også viktig å kunne lese det som står med liten skrift, meddeler hun.

– Jeg har brukt briller og linser siden tidlig i 20-årene og etter hvert begge deler samtidig, da jeg også fikk alderssyn i tillegg til min nærsynthet og skjeve hornhinner. Jeg ble veldig positivt overraket da jeg etter litt googling tidligere i år fant fram til PMP Eyecare og øyelegen Petter Montagu-Pettersen som kunne behandle både nærsynthet og alderssyn uten linsebytte, forteller advokaten.

– På vårparten i år tok jeg mot til meg og besluttet at jeg endelig ville gjøre alvor av planene om å sjekke ut mulighetene for laseroperasjon. Jeg bestilte time til en forundersøkelse hos PMP Eyecare i Oslo, og etter at Dr. Montagu-Pettersen hadde målt og sjekket mine øyne, kunne han fortelle at dette kunne han absolutt gjøre noe med! Jeg fikk raskt tillit til øyelegen og oppfattet han som svært kunnskapsrik og seriøs. Få dager etter var jeg klar for operasjon, forteller en svært glad og entusiastisk Hedvig.

– Selve operasjonen var over på få minutter, og allerede da jeg kom ut fra operasjonsstua kunne jeg lese på mobilen uten brillene! Etter tre avslappende timer på «sovestua» kunne jeg gå ut i vårsola og ta toget hjem. På vei ut døra var jeg så glad at jeg faktisk måtte felle noen tårer. Følte nesten at jeg hadde vært på et lite spaopphold. Et spaopphold med gode langtidsvirkninger!

hedvig svømmer

Som ivrig open water svømmer merker Hedvig Svardal hvor behagelig det er å slippe å tenke på linsene når hun går ut i vannet. Foto: Fet svømmeklubb / Sørumsand idrettsforening

 

– Den frihetsfølelsen jeg nå opplever, ved å ikke være avhengig av verken briller eller linser, er noe jeg virkelig ønsker å videreformidle til alle som er i samme situasjon som jeg var i for noen måneder siden. Det er også befriende å kunne drive med uteaktiviteter uten å bekymre meg for synet.

hedvig og petter

Hedvig var strålende fornøyd da hun var tilbake til kontroll hos Dr. Montagu-Pettersen  seks uker etter sin laseroperasjon.

 

– Det er ikke bare bare å bruke briller eller linser når man har både skjeve hornhinner, nærsynthet og i tillegg så kommer jo alderssynet og forstyrrer det hele! Når man tar en laseroperasjon i min alder, så vil effekten av operasjonen vare livet ut, så nå regner jeg med å ha godt syn de neste 50 årene, konkluderer Hedvig Svardal fornøyd.

Synet endres med alderen

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer og driver PMP Eyecare klinikkene i Oslo og Stavanger. Det var han som opererte Hedvig Svardal.

– Hedvig hadde en betydelig nærsynthet som medførte at alt utenfor ca. 15 cm avstand var helt uklart på begge øyne, forteller han.  Etter laseroperasjonen har hun fått ett øye som ser på nært hold og ett primærøye som ser på lengre avstand (fra 1 meter og lengre), forteller øyelegen.

– Tiden det tar å venne seg til den nye normalen varierer selvsagt noe fra pasient til pasient. Akkurat som med briller, kan det ta litt tid for øynene å tilpasse seg, forklarer Dr. Montagu-Pettersen.

Aldersrelaterte synsendringer er svært vanlig, og dette kan normalt korrigeres både ved linsebytteoperasjon og laserbehandling. Sistnevnte metode er mer skånsom og så og si uten risiko. Dette er også det alternativet PMP Eyecare tilbyr for de som har fått aldersrelaterte synsendringer. Tilsvarende laserbehandling kan også gjøres på yngre mennesker, men da opereres øynene slik at man ser tilnærmet likt på begge øyne.

carl zweiss laser

Hos PMP Eyecare benyttes nytt og moderne utstyr fra Carl Zeiss.

 

– PMP Eyecare tilbyr laserkorreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner, samt alderssyn. Metoden vi bruker er femtosecond-LASIK-teknologi fra Carl Zeiss. Dette er en metode med meget høy presisjon og sikkerhet, som gir hurtig gjenvinning av synet etter operasjonen. De aller fleste ser klart og tydelig på nært hold allerede få timer etter laseroperasjonen, mens avstandssynet tar litt lengre tid før det justerer seg optimalt, forklarer Montagu-Pettersen.

En pionér i Norge

Dr. Montagu-Pettersen har lang erfaring med synskirurgi og synskorreksjon med laserbehandling både fra inn- og utland. Han har jobbet med synskorrigeringer siden år 2000, de siste 10 årene kun med laseroperasjoner. I 2014 åpnet han sin første PMP klinikk i Stavanger og i 2022 åpnet han også en klinikk i Oslo. Han operere selv ved begge klinikkene.

Petter Montagu-Pettersen var faktisk den første øyelegen til å utføre slike operasjoner i Norden. Han er i dag også den eneste i Norge som kan operere store styrker av langsynthet og store hornhinneskjevheter med laser. Gjennom årenes løp har han laseroperert rundt 50.000 øyne, og selv utviklet metoder for å kunne operere store styrker av langsynthet og hornhinneskjevheter.

De fleste mellom 18-80 år som har behov for synskorrigeringer kan opereres med denne metoden. Mange av de som opereres ved PMP klinikkene laserbehandles for vanlig alderssyn, en synsendring som gjerne rammer de fleste rundt 50-års alderen.

Petter Montagu-Pettersen, doing a laser surgery. Eye surgeon at PMP Eyecare

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button