Presbyond LASIK alderstilpasset laserbehandling

Denne laserbehandlingen er for deg som er over 45 år, og som vil ha bedre syn på alle avstander og slippe å være avhengig av lesebriller.

Alderssyn-presbyopi.

Et sted mellom 40- og 50-årsalderen blir øyelinsen bak pupillen stivere. De som hadde godt syn tidligere får behov for en lesebrille, og de som allerede brukte briller kan ikke lenger se klart på nært hold med samme brillekorreksjon som på avstand. Fenomenet rammer alle mennesker og kalles presbyopi på fagspråket, ofte alderssyn på norsk. Kanskje voksensyn er et bedre ord, all den tid det stort sett inntreffer allerede i 40 års alderen.

Man kan ikke gjenvinne øyelinsens fleksibilitet med noen eksisterende teknologi, men man kan gjenskape meget godt syn på alle avstander ved å kombinere det beste fra to velkjente optiske prinsipper: 1) Betydelig økt dybdeskarphet ved å gjøre hornhinnen lett negativt asfærisk; 2) Korrigere det dominante øyet til nøytralsyn, dvs. brillestyrke 0,00. Det ikke-dominante øyet korrigeres typisk til -1,50 (addisjon +1,50), litt mindre for de tidlig presbyope.

På grunn av økt dybdeskarphet på begge øyne og kombinasjonen av et lett nærsynt øye med ett nøytralsynt øye, vil disse to øynene til sammen gjenskape et godt syn fra nært til fjernt hvor begge øynes synsskarphet overlapper hverandre på PC avstand. Det optiske prinsippet er nokså sammenlignbart med optikken bygget inn i linseimplantater, men med Presbyondmetoden behøves ingen kunstige implantater. 

Resultatet blir at man opplever synet godt på alle avstander uten å merke at det ene øyet er litt nærsynt. Vi måler omtrent konsekvent 100% synsskarphet både på nært og fjernt hos alle våre opererte pasienter allerede ved avreise fra klinikken 3 timer etter behandlingen. På 6 ukers kontrollen er synet ofte bedre enn det man regner som 100%. 

Denne behandlingsmetoden kalles Presbyond Laser Blended Vision, Carl Zeiss Meditec, er meget presis, varig, reversibel og etterjusterbar om nødvendig og i tillegg smertefri og trygg.

Hvem kan ta Presbyond-operasjon?

Presbyond tolereres av 90-95% prosent av alle med alderssyn, inkludert grå stær-opererte med monofokale intraokulære linser. Vi tester nøye ut toleransen for Presbyond på forundersøkelsen og simulerer resultatet for deg, slik at du allerede før behandlingen din selv får se og bedømme kvaliteten på synet ditt slik det vil se ut både på nært og fjernt etter Presbyond behandling. Dermed unngår vi å behandle pasienter som ikke vil få glede av denne behandlingen og at du blir fornøyd med synet ditt.

Når vi opererer Presbyond bruker vi samme maskiner som ved Femto Second LASIK (laserbehandling for de mellom 18 og 45 år) – det er kun behandlingsprofilene som er annerledes. I tillegg må sies at våre lasermaskiner er spesialbygde for å behandle både alderssyn og store øvrige synsfeil. Dette er forklaringen bak at mange har blitt fortalt at man ikke kan behandle øynene deres med laser, ikke nødvendigvis fordi det er umulig, men fordi den aktuelle klinikken ikke besitter denne type lasermaskiner. Operasjonen er hurtig og presis, og har lav risikoprofil. Du slipper å bytte øyelinser eller legge inn linseimplantat i øyet.

Alderssyn (presbyopi), hornhinneskjevet (astigmatisme), nærsynthet (myopi) eller overlangsynthet (hyperopi) behandles i samme inngrep.

PMP Eyecare mener at øyelinsen ikke bør tas ut av øyet før den eventuelt får grå stær (katarakt), noe som vi for det meste finner først i midten av 70-årsalderen og oppover. Forundersøkelsen vi gjør vil i så fall avdekke dette. Dersom du har grå stær vil vi henvise deg til operasjon av dette først. Da kan vi gjøre Presbyond laserbehandling etterpå. En Presbyond behandling vil ikke være til hinder om du senere i livet skulle utvikle grå stær.

Pin It on Pinterest

Call Now Button