Presbyond LASIK alderstilpasset laserbehandling

Denne laserbehandlingen er for deg som er over 45 år, og som vil ha bedre syn på alle avstander uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser.

Alderssyn

Et sted mellom 40- og 50-årsalderen blir øyelinsen bak pupillen stivere. De som hadde godt syn tidligere får behov for en lesebrille, og de som allerede brukte briller kan ikke lenger se klart på nært hold med samme brillekorreksjon som på avstand. Det sistnevnte kalles for presbyopi på gresk, eller alderssyn.

Man kan ikke gjenvinne øyelinsens fleksibilitet med noen eksisterende teknologi, men man kan gjenskape meget godt syn på alle avstander ved å kombinere det beste fra to velkjente optiske prinsipper: 1) Betydelig økt dybdeskarphet ved å gjøre hornhinnen lett negativt asfærisk; 2) Korrigere det dominante øyet til plan, dvs. brillestyrke 0,00. Det ikke-dominante øyet korrigeres typisk til -1,50 (addisjon +1,50), litt mindre for de tidlig presbyope.

På grunn av økt dybdeskarphet er avstandssynet på nærøyet betydelig bedre enn ved vanlig korreksjon med brille eller kontaktlinse. Addisjon +1,50 gir tilnærmet samme næreffekt som addisjon +2,25 som er standard næraddisjon i progressive briller.

Når man ser med begge øyne overlapper avstandsøyet og nærøyet hverandre i den optiske aksen og man opplever godt syn på alle avstander uten å merke at det ene øyet er litt nærsynt.

Denne behandlingsmetoden kalles Presbyond Laser Blended Vision, og er utviklet over mange år av Professor Dan Reinstein ved London Vision Clinic og forskningsavdelingen til Carl Zeiss Jena.

Hvem kan ta Presbyond-operasjon?

Presbyond tolereres av 97 prosent av alle med alderssyn, inkludert grå stær-opererte med monofokale intraokulære linser. Forundersøkelsen vil lett vise om man er egnet for behandlingen eller ikke.

Når vi opererer Presbyond bruker vi samme maskiner og metode som ved Femto Second LASIK (laserbehandling for de mellom 18 og 45 år) – det er kun behandlingsprofilene som er annerledes. Operasjonen er hurtig og presis, og har lav risikoprofil. Du slipper å bytte øyelinser eller legge inn linseimplantat i øyet.

Alderssyn (presbyopi), hornhinneskjevet (astigmatisme), nærsynthet (myopi) eller overlangsynthet (hyperopi) behandles i samme inngrep.

PMP Eyecare mener at øyelinsen ikke bør tas ut av øyet før den eventuelt får grå stær (katarakt), noe som vi for det meste finner først i midten av 70-årsalderen og oppover. Forundersøkelsen vi gjør vil i så fall avdekke dette. Dersom du har grå stær vil vi henvise deg til operasjon av dette først. Da kan vi gjøre Presbyond alderstilpasset laserbehandling etterpå.

Pin It on Pinterest

Call Now Button