Femto Second LASIK / ReLex-SMILE

Denne laserbehandlingen er for deg som er mellom 18 og 45 år, og som vil slippe å måtte bruke briller eller kontaktlinser for å se godt. Metoden gir høyest mulig sikkerhet, overlegent raskest gjenvinning av fullt skarpsyn og lavest komplikasjonsrate av alle synskorrigerende inngrep som er tilgjengelige i dag.

Hva gjøres under operasjonen?

Vi bruker laser til å lage en 110 micrometer (1 micrometer = 0,001 mm) tynn flapp av det ytterste laget av hornhinnen, 9,5 mm i diameter, hengslet oppad. Dette tar 18 sekunder pr. øye.

Flappen blir deretter løftet opp og lagt i en fold oppad på øyet, mens en såkalt excimerlaser korrigerer synsfeilen med høy presisjon. Avhengig av brillestyrken som skal korrigeres, tar dette mellom 2 og 15 sekunder. Laseren fjerner vev fra hornhinnen i størrelsesorden micrometer for å gi hornhinnen korrekt kurvatur for at optimal optikk. Det er nesten ingen målbar temperaturstigning på øyeoverflaten under inngrepet. Excimerlaseren forstøver vev, men brenner ikke.

Til slutt legges hornhinneflappen forsiktig på plass. Antibiotikadråper dryppes på og neste øye kan straks opereres på samme måte. Man får også med seg antibiotikadråper til å dryppe på øynene selv i ca. en uke i etterkant.

Synet er normalt sett godt samme kveld etter operasjonen, og dagen etter kan de aller fleste kjøre bil og gå på jobb som vanlig.

Pin It on Pinterest

Call Now Button