Befriende å slippe brillene

På mange måter har Geir Ove Lindø Olsen (26) fra Egersund fått et nytt og bedre liv etter at han kunne kaste brillene for godt. Han ser nå bedre enn han noen gang gjorde med brillene på, samtidig som fritidsaktiviteter og arbeidet går som en lek.

– Jeg har brukt briller siden jeg var tre og et halvt år gammel og har ikke tall på hvor mange brillepar jeg har ødelagt. Jeg hadde stor hornhinneskjevhet og var ekstremt langsynt med pluss syv på begge øyne og minus fire i hornhinneskjevhet. Uten briller så jeg nesten ingenting, og jeg måtte sitte med boka tett oppi ansiktet for å kunne lese noe som helst uten briller. Jeg spilte både fotball og en del volleyball i oppveksten, og det var fryktelig irriterende da ballen traff ansiktet og brillene knakk. Brillene jeg måtte bruke kostet 12.500 kroner, så det ble etter hvert ganske dyrt med det store forbruket jeg hadde. Da jeg var liten antar jeg at teknologien innen briller var at jo sterkere styrke på brillene, jo tykkere glass, for mine var i hvert fall så tykke at de sannsynligvis var skuddsikre, forteller Lindø Olsen.

Kan endelig bruke solbriller

Brillene til Geir Ove Lindø Olsen har blitt byttet ut med solbriller, og han kan endelig kjøre bil til jobb uten å bli blendet av morgensolen.

– Man blir fryktelig sliten i øynene etter en dag i solen, og det var ikke alltid like lett å se ballen da jeg spilte volleyball i stekende solskinn. Jeg tør ikke å tenke på hva spesialtilpassede solbriller med styrke hadde kostet til mitt syn. Solglass som jeg festet på brillene prøvde jeg også, men de ramlet jo bare av, så de var mer til irritasjon enn til hjelp. Jeg gleder meg til korona er over og jeg kan reise på guttetur til Syden uten å måtte passe på hvor brillene er til enhver tid. Hvis jeg ødela brillene mine i Syden måtte jeg jo gå resten av turen halvblind. Sånn sett er det enklere med solbrillene jeg kan bruke nå. De finnes jo til en billig penge overalt, sier Lindø Olsen.

Geir Ove Lindø Olsen gleder seg til han skal dykke og endelig kunne se skikkelig under vann.

Ble tipset gjennom jungeltelegrafen

På mange måter ble Lindø tipset om PMP Eyecare gjennom jungeltelegrafen. Det var venninna til moren og mannen hennes som fortalte henrykt hvor fornøyde de var etter å ha fått korrigert synet sitt.

– Jeg hadde alltid fått høre at det ikke var noe håp for mitt syn, og at det ble for komplisert å fikse. Kontaktlinser funket heller ikke, da de ble for tykke og irriterte øynene mine slik at jeg klødde. Jeg hadde ikke store forhåpningene da jeg skulle inn på konsultasjon, og overraskelsen var stor da jeg fikk beskjed om at synet mitt kunne fikses, og at jeg kom til å kunne se helt perfekt. En annen ting som overrasket meg var utstyret de brukte. Jeg var jo vant til de gammeldagse testene som tar over en time. Hos PMP Eyecare tok de et bilde av øyet mitt, og ut fra det opplevdes det nesten som om de hadde det de trengte, forteller Lindø Olsen.

Geir Ove Lindø Olsen er glad i å fiske og synes det er en befrielse å slippe brillene når han skal være aktiv utendørs. 

Bedre livskvalitet

Lindø Olsen forteller at operasjonen var effektiv og helt smertefri. PMP Eyecare anbefalte han å bruke solbriller og oppholde seg i mørkt rom etter endt behandling, da man ofte blir lyssensitiv i begynnelsen. I følge Lindø Olsen var dette svært effektivt for å motvirke ubehag.

– Jeg kommer fra Egersund og er veldig fornøyd med beliggenheten til klinikken. Jeg kunne lett komme til med å ta toget. De var fleksible og jeg fikk time på en fredag, slik at jeg hadde helga til å komme meg på før jobb på mandagen. Jeg jobber på et lager på et industriområde. Jobben min føles sikrere nå når jeg slipper å bruke briller. De er ikke i veien når jeg skal bruke trucken. Nå kan jeg også bruke bøff på vinteren. Jeg slipper da at det dugger på brillene når jeg puster i bøffen med 12 minusgrader ute. En annen ting jeg gleder meg stort til er å ta opp igjen dykking. Jeg har alltid likt meg under vann, men dessverre så jeg svært lite da jeg dykket tidligere. Endelig kan jeg få fullt utbytte under vann nå som jeg ser krystallklart, sier Lindø Olsen, som også er glad i å fiske.

PMP Eyecare

Behandlinger

  • FS-LASIK: For alle synsfeil fra 18 til 40 år – fra 44.900 kr
  • FS-Presbyond LBV: For alle synsfeil, men med alderssynskorreksjon fra 50 år og oppover – 53.900 kr
  • FS-Presbylight LBV: En variant av Presbyond LBV for aldersgruppen 40 til 50 år – 48.900 kr

Prisen inkluderer forundersøkelse, behandling av begge øyne, etterkontroller, øyedråper i forbindelse med operasjonen.

Ta kontakt på post@pmp-eyecare.com eller tlf. 976 58 664.

Kongsgata 10 (Handelens Hus), 4005 Stavanger   |   Munchs gate 7, 0165 Oslo

Pin It on Pinterest

Call Now Button