AKTIVT LIV: Solveig og Torgeir Kvernstuen har et aktivt liv med hund. Da er det godt å slippe å være avhengige av briller.

Fra brillestyr til frihet: – Vi har aldri angret på operasjonen

Torgeir skulle bare være med kona Solveig da hun skulle operere øynene for alderssyn, men endte opp med å ta en laseroperasjon selv. Ekteparet er strålende fornøyd med resultatet.

– Etter operasjonen har alt blitt enklere, slår Solveig Kvernstuen fast.

Solveig var nærsynt og hadde i tillegg alderssyn. Hun var lei av å bytte briller for å se klart i ulike settinger, og av å oppdage at det var feil sett med briller som lå i veska.

Alternativ til linsebytte

– Jeg var i kontakt med flere klinikker, og beskjeden jeg fikk var at alternativet til briller og linser var å bytte linsa i øyet. Det hørtes litt skummelt ut og var ikke noe jeg ønsket å gjøre på det tidspunktet. Klinikken kunne heller ikke garantere tilfredsstillende resultat, sier Solveig, som jobber som familieterapeut.

Så dukket det opp noe nytt fra sidelinja: En slektning av ektemannen hadde fått utført et alternativ til linsebytte hos PMP Eyecare.

ENKLERE: Solveig Kvernstuen hadde et sett briller for en hver anledning. Det er det slutt på.

Solveig tok kontakt med øyelege Petter Montagu-Pettersen som driver klinikken. Han er den eneste i Norge som korrigerer alderssyn med laser, og Solveig innrømmer at hun var litt skeptisk.

– Jeg regnet også på kostnaden og sammenlignet med å ha ulike par med briller og linser, og fant fort ut at jeg ville spare det inn. Dessuten hadde jeg skikkelig lyst på en hverdag uten briller, sier hun.

Les mer om alderstilpasset synskorreksjon med laser her.

Redd for øynene

Solveig ble betrygget av gode resultater og valgte å satse på operasjon hos PMP Eyecare. Ektemannen Torgeir ble med, mest som støtte, men siden han også slet med alderssyn, bestilte han en synsundersøkelse på klinikken.

På klinikken kunne øyelege Petter vise både Solveig og Torgeir hvor godt syn som var mulig å få av den enkle operasjonen.

– Jeg har alltid vært veldig redd for synet mitt og klarte knapt å få rusk ut av øynene, så operasjon var absolutt ikke noe jeg så for meg, men på fem minutter ombestemte jeg meg, forteller Torgeir.

Han har jobbet med å lage instrumenter til medisinsk forskning i 25 år, og synet har vært et av hans aller viktigste verktøy. I tillegg er han veldig aktiv og driver med jakt, ulike typer idrett og kjører motorsykkel.

– Å bruke briller inni en hjelm er skikkelig styrete, sier han.

PMP Eyecare klarte å rydde plass, og Torgeir ble operert samme dag som kona.

Et av argumentene som var viktig for han var at de kunne operere på nytt hvis han ikke var fornøyd.

ALDRI ANGRET: Torgeir Kvernstuen har aldri angret på at han opererte øynene.

 

– Operasjonen er så nær å trylle som det går an

Ekteparet er veldig fornøyd med hvordan de ble ivaretatt på klinikken.

– De var veldig profesjonelle. Jeg følte meg trygg hele tiden. Selve operasjonen gikk helt utrolig fort og gjorde ikke vondt. Det var et lysglimt på øyet og så var det over. Det var bare så vidt jeg merket det, sier Solveig.

Begge to merket umiddelbar bedring på synet.

– Jeg så overraskende bra da jeg gikk ut av klinikken. Jeg ble lovet at jeg kom til å være brillefri 90 prosent av dagen. Klinikken holdt mer enn de lovet. Jeg vil si at jeg bruker briller én prosent av tida. Det går flere dager mellom hver gang jeg har de på. Den operasjonen er så nær å trylle som det går an, sier Torgeir med et smil.

Før operasjonen hadde han briller til finmotorikk, lesebriller og databriller.

Angrer ikke et sekund

Det har gått fire år siden Solveig og Torgeir opererte øynene. De har ikke merket noen endring i synet på disse årene. De angrer ikke et sekund på avgjørelsen.

– Det har blitt mye enklere å være i aktivitet. Vi kan på det varmeste anbefale operasjon for de som har lignende utfordringer som de vi hadde, slår de fast.

FORNØYDE: Torgeir og Solveig Kvernstuen fra Drammen er glade for at de valgte laseroperasjon av øynene.

PMP Eyecare har klinikk i Oslo og Stavanger. Alle operasjoner på begge klinikkene utføres av øyelege Petter Montagu-Pettersen, som er spesialist i øyesykdommer.

Les mer om behandlingene PMP Eyecare tilbyr.

Bestill konsultasjon på en av våre klinikker her.

Pin It on Pinterest

Call Now Button