Har kastet brillene for godt

Kjell Lohne (65) fra Sandnes trenger ikke brillene lenger. Etter at han fikk justert alders- synet hos PMP Synskirurgi i Stavanger sentrum, ser han like godt på nært hold som på avstand.

 

 

Da Kjell Lohne fra Sandnes rundet 40 år ble han stadig mer og mer langsynt, og han begynte etter hvert med progressive briller.

 

– Det ble vanskeligere å lese tallene på de små lappene på ledningene, og brillene var ofte var i veien når jeg jobbet, forteller 65-åringen, som arbeider som mekaniker.

 

Siden flere han kjenner har fått synet operert etter LASIK-metoden hos PMP Synskirurgi tok kontakt med den topp moderne øyeklinikken i Handelens Hus i Stavanger sentrum.

 

PMP Synskirurgi eies og drives av Petter Montagu-Pettersen, som er lege og spesialist i øyesykdommer. Siden 2007 har Petter primært arbeidet med laserteknologi og korrigering av brytningsfeil i øynene. Laseroperasjonene han gjennomfører fikser nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner, samt korrigerer alderssynet.

PMP Synskirurgi eies og drives av Petter Montagu-Pettersen, som er lege og spesialist i øyesykdommer.

 

Korrigerer alderssyn med laser

– Når folk nærmer seg 50 år får de ofte en annen brillestyrke på nært hold enn på avstand, og de får behov for briller, forteller Petter.

Det finnes ingen kur for alderssyn og det går heller ikke an å fikse, men det går an å jukse.

– De fleste har et dominant øye som i utgangspunktet ser best på avstand. Det lar vi være langsynt, og det andre justerer vi slik at det ser best på nært hold. Med litt egeninnsats, vil pasienten se godt på både avstand og nært hold, sier Petter som hvert år opererer rundt 400 pasienter.

– Jeg merket ikke når det skjedde, men plutselig hadde hjernen trent seg opp til å fokusere med det riktige øyet til riktig tid, utdyper Kjell, som ble operert samme dag som kona.

Selve operasjonen tok bare noen få minutter, og de to påfølgende ukene måtte ekteparet bruke solbriller for å beskytte øynene mot sterkt lys.

 

Topp moderne spesialutstyr

Kjell var i utgangspunktet usikker på om han i det hele tatt kunne opereres.

– Opp gjennom årene har jeg fått mye spon på øynene, og jeg trodde kanskje at synet ikke kunne fikses, men med det nye og moderne utstyret på PMP Synskirurgi var det ingen problem, skryter mekanikeren.

– Vi har investert store summer i topp moderne spesialutstyr, og er de eneste i Skandinavia som har maskiner og metoder som kan behandle store brillestyrker og korrigere alderssynet med LASIK-metoden. Der andre må åpne opp øyet og sette inn implantater, kan vi bruke en spesial-laser på utsiden av øyet. Det er en tryggere og mindre omfattende operasjon, utdyper øyespesialisten.

 

Sykepleier Anne Paust-Andersen og lege Petter Montagu-Pettersen har jobbet sammen lenge og har et godt samarbeid.

Synet forandrer seg i perioder i livet. Kjell ble operert for alderssyn og overlangsynthet i 2016, og etter tre år merket han at han begynte å bli mer langsynt igjen.

– Det fine med LASIK-operasjoner er at det ikke blir operert inn noe fremmedelement i øyet, og derfor er det mulig å gjøre justeringer uten at øyet blir ødelagt, forteller Kjell, som tok kontakt med Petter og fikk raskt ny time.

– Vi justerer enkelt og greit øyet, uten noen ekstra kostnad, understreker øyelegen, som har en 10 års garanti på alle operasjonene han utfører.

 

Fagfolk i alle ledd

Kjell kan ikke skryte nok av servicen de fikk gjennom hele prosessen. Siden både han og kona skulle opereres, ble både forundersøkelsen og operasjonene samkjørte.

– Vi hadde lest om operasjonen på nettsiden deres, men Petter tok oss gjennom hele prosessen fra A til Å. Vi var litt skeptiske i forkant, men det var ingenting å være redde for. De tok godt vare på oss fra første stund, forteller mekanikeren.

– Hos oss møter pasientene fagfolk i alle ledd, fra de tar kontakt på e-post eller telefon, via forundersøkelsen og operasjonen, til etterkontrollen. Vi er et sammensveiset lag, og pasientene møter de samme personene gjennom hele prosessen. Den menneskelige faktoren er veldig viktig. Hos oss skal alle føle seg trygge og ivaretatt, sier øyespesialisten.

 

Hos PMP Synskirurgi møter kundene fagfolk i alle ledd. Optiker Stian Henningsen (f.v.), siviløkonom Rachel Montagu-Pettersen, lege og spesialist i øyesykdommer Petter Montagu-Pettersen og sykepleier Anne Paust-Andersen.

Petter jobber sammen med Stian Henningsen, som er optiker, har bachelor i optometri og er ekspert på synsforstyrrelser og -korrigering, Anne Paust-Andersen, som er offentlig godkjent sykepleier og har mange års erfaring innen øyekirurgi, og siviløkonom Rachel Montagu-Pettersen, som har ansvaret for økonomi og markedsføring.

 

Samarbeider med Svea Finans

Prisen på operasjonen var aldri noe tema.

– Det koster mye med briller også, spesielt dersom de blir ødelagt og du må kjøpe nye, sier Kjell.

PMP Synskirurgi har en finansieringsavtale med Svea Finans, og kundene kan enkelt søke via øyeklinikkens nettside. I noen tilfeller er det også mulig å dele opp fakturaen.

– Vi strekker oss langt for at folk flest skal ha muligheten til å fikse synet sitt, utdyper Petter.

Alle har unike øyne, unike synsfeil og unik anatomi.

– Det er det som gjør jobben spennende og utfordrende. Det er fabelaktig fascinerende å få fikse og oppfylle synsdrømmen til så mange, understreker Petter Montagu-Pettersen.

– Det er helt fantastisk. Nå kan jeg lese alt, både aviser og små lapper med liten skrift, uten å bruke briller. Det er det beste jeg har gjort, skryter Kjell Lohne, som har anbefalt LASIK-operasjon hos PMP Synskirurgi både til kolleger og venner.

Klikk her for å søke om finansiering hos Svea Finans.

 

I filmen under tar dr. Petter Montagu-Pettersen deg gjennom hele prosessen – både før, under og etter operasjonen.

https://www.youtube.com/watch?v=4UzwehVha1E&t=2s

PMP Eyecare

Behandlinger

  • FS-LASIK: For alle synsfeil fra 18 til 40 år – fra 44.900 kr
  • FS-Presbyond LBV: For alle synsfeil, men med alderssynskorreksjon fra 50 år og oppover – 53.900 kr
  • FS-Presbylight LBV: En variant av Presbyond LBV for aldersgruppen 40 til 50 år – 48.900 kr

Prisen inkluderer forundersøkelse, behandling av begge øyne, etterkontroller, øyedråper i forbindelse med operasjonen.

Ta kontakt på post@pmp-eyecare.com eller tlf. 976 58 664.

Kongsgata 10 (Handelens Hus), 4005 Stavanger   |   Munchs gate 7, 0165 Oslo

Pin It on Pinterest

Call Now Button