May Jane hatet å bruke briller. Et ti minutters inngrep endret alt

Butikkeieren sier at hun ser like godt som en ugle etter laseroperasjonen.

– Jeg har aldri likt å bruke briller. De er alltid i veien. I tillegg må du alltid huske å ha dem med deg uansett hva du skal. Nei, det var bare et mas, sier May Jane Løvås (58).

Hun er eier av Løvås bruktbu, og har i takt med tiden fått mer og mer utfordringer med synet.

– Jeg slet med å se ting som var langt unna, samtidig som det ofte var vanskelig å lese det med liten skrift bak på bokser og pakker. Selv om det gikk greit i hverdagen, merket jeg at synet ble dårligere og at jeg var veldig sliten og trøtt i øynene om kvelden.

Samtidig som synet ble dårligere, økte brillebruken.

– Det var lesebriller, kjørebriller, TV-briller … Det var briller til alle mulige formål. Nå slipper jeg heldigvis det, sier May Jane med latter i stemmen.

Nå ligger alle brilleparene hennes ubrukt i kjelleren. Før jul fikk hun utført laserbehandlingen Presbyond LASIK for langsynthet, hornhinneskjevet og alderssyn hos PMP Eyecare.

SER SOM EN UGLE: May Jane Løvås driver Løvås Bruktbu i Stavanger sentrum. Butikkeieren sier hun «ser som en ugle» etter inngrepet hos PMP Eyecare.

Tidligere øyeoperasjon var ikke et problem

May Jane hadde fått utført en operasjon på øynene 30 år tidligere. Den gangen benyttet man seg av diamantkniv, og synsstyrken ble korrigert til null. På grunn av denne operasjonen hadde hun tidligere fått beskjed om at en ny øyeoperasjon ville være vanskelig.

– Det viste seg å ikke være et problem hos PMP Eyecare, sier hun.

PMP Eyecare benytter seg av spesialutstyr og er de eneste i Norge som har maskiner og metoder som kan behandle store brillestyrker og korrigere alderssyn med LASIK-metoden. Der andre åpner opp øyet og setter inn implantater, bruker PMP Eyecare en spesial-laser på utsiden av øyet. Det er en tryggere og mindre omfattende operasjon.

DYKTIG TEAM: Hos PMP Eyecare møter kundene fagfolk i alle ledd. Her er optiker Stian Henningsen (f.v.), siviløkonom Rachel Montagu-Pettersen, lege og spesialist i øyesykdommer Petter Montagu-Pettersen og sykepleier Anne Paust-Andersen. Foto: Linda Tungland

Økt livskvalitet

– Jeg kan ikke få skrytt nok av behandlingen jeg fikk. Jeg følte meg velkommen hele veien. De var utrolig greie og informative. Legen tok meg gjennom hele operasjonen i detalj – hva og hvordan han skulle gjøre ting. Det var veldig betryggende, sier May Jane.

Operasjonen tok bare noen minutter, så fikk hun slappe av på klinikken i tre timer. Deretter gikk hun rett tilbake på jobb.

May Jane er også veldig fornøyd med oppfølgingen hun fikk i etterkant.

– Du får med deg alt du trenger av øyedråper og utstyr til etter operasjonen. Er det noe du lurer på, så kan du ringe til klinikken, sier hun.

Hun forteller at hun har fått økt livskvalitet etter inngrepet, og at hun helt har glemt hvordan det er å se dårlig eller å bruke briller.

– Jeg var nettopp inne til sjekk, og da fikk jeg beskjed om at jeg «ser som en ugle». Det må man jo være fornøyd med, humrer May Jane.

PMP Eyecare har klinikk i Oslo og Stavanger. Alle operasjoner på begge klinikkene utføres av øyelege Petter Montagu-Pettersen, som er spesialist i øyesykdommer.

Les mer om behandlingene PMP Eyecare tilbyr.

Bestill konsultasjon på en av våre klinikker her.

PMP Eyecare

Behandlinger

  • FS-LASIK: For alle synsfeil fra 18 til 40 år – fra 44.900 kr
  • FS-Presbyond LBV: For alle synsfeil, men med alderssynskorreksjon fra 50 år og oppover – 53.900 kr
  • FS-Presbylight LBV: En variant av Presbyond LBV for aldersgruppen 40 til 50 år – 48.900 kr

Prisen inkluderer forundersøkelse, behandling av begge øyne, etterkontroller, øyedråper i forbindelse med operasjonen.

Ta kontakt på post@pmp-eyecare.com eller tlf. 976 58 664.

Kongsgata 10 (Handelens Hus), 4005 Stavanger   |   Munchs gate 7, 0165 Oslo

Pin It on Pinterest

Call Now Button