Monica hadde tenkt på operasjonen i flere år: – Det var over på ett minutt.

Monica Ege (24) fra Egersund hadde hatt et ønske om å operere bort nærsyntheten i flere år. På ett minutt var det gjort.

– Jeg visste at jeg måtte vente til synet var mer stabilt og jeg var rundt 25 år, sier Monica.

Hun forteller at hun tok kontakt med PMP Eyecare i Stavanger i januar i år og fikk klarsignal til operasjon. En måned etter var hun operert.

– Og da måtte operasjonen faktisk utsettes en gang på grunn av at jeg fikk korona, så det gikk veldig raskt, sier 24-åringen.

Hun har to søsken som har tatt samme operasjon med godt resultat og hadde et sterkt ønske om å gjør det samme.

– Utrolig deilig å slippe linsene

Selve operasjonen var over på få minutter. Etter det måtte Monica ligge fire timer med øynene igjen, før hun kunne reise hjem til Egersund.

– Allerede før jeg reiste hjem, testa de synet mitt og fant ut at operasjonen hadde vært vellykka. Dagen etter var synet normalt. Det var utrolig deilig, sier Monica.

Hun har brukt linser siden hun var 13 år og hadde de siste årene en styrke på rundt -2.

– Det er alle disse små tingene det er deilig å slippe, som tørre øyner på kveldene og så hadde jeg en tendens til å klø meg i øynene slik at linsene datt ut. Da var det alltid irriterende å ikke ha med ekstra, sier Monica som ser spesielt fram til en ting:

– Jeg gleder meg til sommeren og til å kunne dykke under vann uten å tenke på at linsene skal dette ut, sier hun med et smil.

 

SER GODT: Monica Ege (24) fra Egersund har brukt linser og briller siden hun var 13 år. Nå ser hun godt uten, takket være en laseroperasjon.

Ga bort brillene

Brillene kvitta hun seg med på klinikken før operasjonen.

– De har en ordning der du kan levere inn briller du ikke trenger mer og så blir de videreformidlet til andre som kan bruke de, sier Monica.

Hun hadde ingen betenkeligheter med å kvitte seg med brillene før operasjonen.

– Nei, dette var jeg helt sikker på ville gå bra, og det gjorde det også, sier hun med et smil.

Etter operasjonen ble Monica anbefalt å dryppe øynene med antibiotikadråper. I tillegg måtte hun bruke solbriller for å beskytte øynene mot rusk.

– Og så sov jeg med skjold på øynene for å unngå at jeg klødde meg om nettene. Men både skjold og øyedråper fikk jeg på klinikken før jeg reiste hjem. De var veldig flinke til å forklare både før og etter operasjonen. Jeg følte meg veldig trygg, sier hun og trekker fram at det var både avklarende og betryggende at det var kirurgen som skulle utføre operasjonen som hadde undersøkelsene slik at hun fikk svar på alle spørsmål.

– Lettere med skolearbeid

Monica er utdanna blomsterdekoratør, men jobber fortida i ei deltidsstilling hos Coop Mega i Egersund. I tillegg er hun fulltidselev ved Sauda videregåande skole og i ferd med å fullføre påbygg.

– All undervisning er nettbasert. Jeg merker det er enklere å gjøre skolearbeid på kveldene nå når jeg ikke er plaga av tørre øyne om kvelden, forteller hun og legger til at målet er sykepleierstudier ved Universitetet i Stavanger til høsten.

 

LANG ERFARING: Dr. Petter Montagu-Pettersen ved PMP Eyecare i Stavanger har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger.

– Kan gå på jobb dagen etter

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer og jobber ved PMP Eyecare i Stavanger. Det var han som opererte Monica Ege.

– Som alternativ til briller eller kontaktlinser tilbyr vi laserkorreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner samt alderssyn med femtosecond LASIK teknologi fra Carl Zeiss i våre lokaler i Stavanger. Dette er en metode med meget høy presisjon og sikkerhet som gir hurtig gjenvinning av synet etter operasjonen. De fleste kan se godt på både nært og på avstand samme kveld og man kan normalt sett kjøre bil og gå på jobb dagen etter behandlingen, sier Montagu-Pettersen.

Han har lang erfaring fra både inn- og utland med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger.

 

POPULÆR KLINIKK: PMP Eyecare i Stavanger opererer mellom seks og ti personer hver eneste uke.

Undersøker nøye

Før en eventuell øyelaserbehandling ved PMP Eyecare, undersøkes øynene dine nøye av enten øyelege Montagu-Pettersen, optometrist Øystein Ringheim eller optometrist Stian Henningsen i Stavanger. Øynene blir sjekket for eventuelle øyesykdommer og grå stær. Klinikken har moderne undersøkelsesutstyr. 

Klinikken opererer rundt seks til ti nye pasienter med ulike synsfeil hver uke.

Resultatene er bra og komplikasjonsraten lav.

– Ingen av våre pasienter har blitt blinde eller fått alvorlige komplikasjoner, sier Montagu-Pettersen.

PMP Eyecare

Behandlinger

  • FS-LASIK: For alle synsfeil fra 18 til 40 år – fra 44.900 kr
  • FS-Presbyond LBV: For alle synsfeil, men med alderssynskorreksjon fra 50 år og oppover – 53.900 kr
  • FS-Presbylight LBV: En variant av Presbyond LBV for aldersgruppen 40 til 50 år – 48.900 kr

Prisen inkluderer forundersøkelse, behandling av begge øyne, etterkontroller, øyedråper i forbindelse med operasjonen.

Ta kontakt på post@pmp-eyecare.com eller tlf. 976 58 664.

Kongsgata 10 (Handelens Hus), 4005 Stavanger   |   Munchs gate 7, 0165 Oslo

Pin It on Pinterest

Call Now Button