Starten på et nytt liv

Andreas Lunde mener at livet har blitt lettere etter at han valgte å operere synet hos PMP Synskirurgi. Å slippe kontaktlinser gir ham én mindre ting å tenke på i hverdagen.

– Jeg brukte ikke briller eller linser i oppveksten, men etter hvert som jeg ble eldre merket jeg at synet ble stadig dårligere. Jeg røyk på synstesten i militæret og fikk beskjed om at jeg hadde veldig skjeve hornhinner, forteller Lunde. I tillegg var han litt nærsynt med -0,75/-3,25×170 på høyre øye og -0,75/-4,25×10 på venstre øye.

 

Motorsykkellappen gjorde utslaget

Til tross for at synet ble dårligere nektet Lunde å akseptere at han hadde dårlig syn. Han syntes at det var et nederlag og han klarte seg jo tross alt sånn noenlunde bra i hverdagen. Det var først da han ville ta motorsykkellappen at han måtte bite i det sure eplet og skaffe hjelpemidler for synet.

– Jeg fikk meg briller og månedslinser. Briller brukte jeg kun i skjul da jeg var hjemme alene og ingen kunne se meg. Jeg ble heller aldri komfortabel med linser da jeg følte det tok en stund før jeg så klart om morgenen og at de fort ble tørre om kvelden, minnes Lunde.

 

Vanskelig med telttur

Han forteller at verken linsene eller brillene korrigerte maksimalt, og at det var stressende å alltid måtte huske på linser og linsevæske da han skulle på overnatting.

– Det ble vanskelig med spontanovernatting og et problem hvis jeg sovnet på sofaen, eller tok en «power nap». Da var linsene tørre og ubehagelige da jeg våknet. Særlig irriterende var det å reise på telttur. Det er ikke enkelt å håndtere linser og linsevann ute i naturen uten bad og speil, påpeker Lunde.

 

Nå kan Andreas Lunde endelig reise på telttur uten å tenke på linser og linsevann.


Utfordrende på jobb

Lunde jobber som lastebilsjåfør og det kunne være utfordrende om morgenen da han ofte begynte grytidlig på jobb og skulle få på seg linsene.

– Øynene brukte litt tid på å fokusere og jeg så ofte uklart en stund før det stabiliserte seg. Dette var ikke akkurat noe som passet overens med å skulle ut å kjøre i trafikken, sier Lunde. Nå når han ser perfekt beskriver han at han ser krystallklart med én gang han åpner øynene, og at han derfor sparer en del tid om morgenen.

 

Verre med pollenallergi

Lunde har pollenallergi, og han beskriver at det ble problematisk med linser når øynene begynte å klø og renne.

– For det første ble synet svekket, men samtidig måtte jeg passe på at dråpene jeg brukte kunne dryppes på linsene. De hadde også lett for å falle ut som en konsekvens da jeg gnikket meg i øynene. Så fort jeg kom hjem var det rett av med linsene og på med brillene. Da fikk øynene slappe av. Dette var kanskje den største ulempen jeg hadde med linser om sommeren, påpeker Lunde. Enda en mindre ting for ham å tenke på nå når synet er perfekt, fordi nå kan han dryppe øynene uten å ta ekstra hensyn.

 

Ble anbefalt av jungeltelegrafen

Skjevheten på hornhinnene til Lunde ble verre for hver eneste synstest, og linsene klarte aldri å korrigere skjevheten maksimalt. Han begynte å vurdere synskirurgi fordi han fikk PMP Synskirurgi anbefalt av en kollega, og av samboeren til søstera.

– Jeg var nysgjerrig, men var redd for at det ikke skulle være vellykket, og at jeg i verste fall skulle bli blind. Jeg brukte derfor litt tid på å bestemme meg, men ble betrygget da jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig å bli blind. PMP Synskirurgi svarte grundig og kjapt på alle mine spørsmål, og det ga meg tryggheten til å tørre å ta steget, uttaler Lunde.

 

Kjapt og smertefritt

– Operasjonen gikk over all forventning, og jeg hadde ikke trengt å bekymre meg i forkant. Det var kjapt overstått og ikke vondt i det hele tatt. Det føltes ut som om jeg satt maks ti minutter i den stolen. Jeg er veldig fornøyd med både servicen og oppfølgingen. Jeg følte meg ekstra ivaretatt fordi det er en mindre klinikk, som gir deg en mer personlig atmosfære, og føles derfor tryggere, mener Lunde.

PMP Eyecare

Behandlinger

  • FS-LASIK: For alle synsfeil fra 18 til 40 år – fra 44.900 kr
  • FS-Presbyond LBV: For alle synsfeil, men med alderssynskorreksjon fra 50 år og oppover – 53.900 kr
  • FS-Presbylight LBV: En variant av Presbyond LBV for aldersgruppen 40 til 50 år – 48.900 kr

Prisen inkluderer forundersøkelse, behandling av begge øyne, etterkontroller, øyedråper i forbindelse med operasjonen.

Ta kontakt på post@pmp-eyecare.com eller tlf. 976 58 664.

Kongsgata 10 (Handelens Hus), 4005 Stavanger   |   Munchs gate 7, 0165 Oslo

Pin It on Pinterest

Call Now Button