Sam smiles in a selfie while enjoying his bike ride.

Laseroperasjon: – Raskt, enkelt og smertefritt

Briller ble byttet ut med godt syn på en dagstur til Oslo. Etter laseroperasjonen på øynene og et glass vin, var Sam Hart tilbake på jobb morgenen etter.

 

– Jeg glemte brillene mine ofte og var lei av å drasse på dem hele tiden. Det var vanskelig å endre fokus fra å se på nært hold til avstand, så ting som matlaging var et mareritt, sier Sam Hart.

Som administrerende direktør i Harts Group har han overordnet ansvar for 14 restauranter i London som serverer mat fra det spanske-, meksikanske- og engelske kjøkken. Blant disse finner du også en Michelin-stjerne. Rollen kan være utfordrende, men etter operasjonen er briller én ting mindre å bekymre seg for.

– Jeg kunne lese liten skrift rett etter inngrepet, så brillene la jeg igjen på klinikken. Det er en lettelse å ikke måtte forholde seg til dem lenger.

Synet endres med alderen

Aldersrelaterte synsendringer er vanlige og kan være til hinder i hverdagen. Det finnes forskjellige måter å korrigere det på uten å bruke briller. Et alternativ er å bytte linsen med operasjon, et annet er å bruke lasere. Sistnevnte metode er skånsom og nesten uten risiko. Dette er også alternativet PMP Eyecare tilbyr.

Les mer om hva PMP Eyecare tilbyr her.

– Det var ingen smerte involvert, og selve operasjonen ble gjort på sekunder. Jeg følte litt trykk på øynene, men alt ble utført så raskt, sier Sam.

Resultatene er umiddelbare, så etter kun tre timers hvile etter operasjonen, kan du nyte følelsen av godt syn. Det som varierer fra pasient til pasient, er tiden det tar å venne seg til den nye normalen. Akkurat som med briller, kan det ta litt tid for øynene å tilpasse seg.

– Jeg fikk beskjed om at det kunne være litt kløe og en følelse av rusk på øyet de første seks ukene etter operasjonen. Etter denne legeperioden har øynene mine blitt gradvis bedre.

Umiddelbart etter operasjonen er synet 100 prosent både på nært hold og avstand. Noen kan imidlertid oppleve at synet på avstand oppfattes som litt uklart i begynnelsen. Likevel er det svært sjeldent at for eksempel bilkjøring er noe problem i tilvenningsperioden, som vanligvis varer de første 4-8 ukene. Etter dette kan en forvente klart syn på alle avstander.

Lær mer om vanlige bivirkninger etter laserkirurgi på øynene.

En god unnskyldning for å nyte Oslo

Det er fullt mulig å fly inn og ut av Oslo på én dag. Det er veldig tidsbesparende at forundersøkelsen kan utføres samme dag som operasjonen.

– Å komme seg til og fra flyplassen var utrolig enkelt, og med klinikkens sentrale beliggenhet i sentrum, kan du enkelt sjekke ut byens tilbud eller ta en drink før du drar hjem. Teamet hos PMP Eyecare var veldig imøtekommende, og Petter, kirurgen, var lett tilgjengelig for spørsmål både før og etter operasjonen.

– Jeg anbefaler alle å vurdere øyeoperasjon. En god kollega av meg gjennomgikk det samme som meg, og er også strålende fornøyd med resultat. Jeg tror til og med at hans øyne tilpasset seg enda raskere enn det mine gjorde.

Nysgjerrig på laseroperasjon?

Les mer om våre behandlinger.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button