Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

 

med Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

Hver dag laserbehandler vi på PMP øyekirurgi 3 til 4 nye pasienter med forskjellige synsfeil. Resultatene er meget bra og komplikasjonsraten meget lav. Ingen av våre pasienter har blitt blinde eller fått alvorlige komplikasjoner.

Totalt i befolkningen er 30% nærsynte, 25% overlangsynte, 24% har hornhinneskjevhet og etter 50 års alder vil bortimot 100% trenge en ekstra lesekorreksjon for alderssynsforandringene som da inntreffer. (Prevalence of refractive error in Europe: The European Eye Epidemiology Consortium, pub med 18.04.2015)

Antall mennesker med  brillebehov er meget stort og man skulle tro at de fleste ville ønske å se godt uten å bruke briller eller kontaktlinser. Mange går til det skritt å undersøke mulighetene for kirurgisk korreksjon av sin synsfeil, mens et større antall velger briller eller kontaktlinser for korreksjon av synsfeilen. Årsaken til det siste valget kan være engstelse for om behandlingen kan skade øynene.
Av den grunn er det betimelig å se på statistiske fakta for laserkorreksjon av synsfeil med moderne laserbehandling.

Moderne laserbehandling med bruk av  Femtosecond laser og  siste generasjons Excimer laser tar i underkant av 1 minutt per øye, er smertefritt og har en rekonvalesenstid for synet på ca 4 timer. Man kan dra på jobb/ kjøre bil dagen etter behandlingen.

I mitt materiale på over 30.000 øyne i en periode på 8 år ble ingen øyne blinde. Dette med forrige generasjons laserbehandlinger (MEL80 Carl Zeis Jena/ Ziemer pendular microkeratom).

I materialet for siste generasjons laser (MEL90 Carl Zeiss Jena/ Ziemer LDV) med 500 opererte øyne finner vi at 100% av våre opererte pasienter ser minst 100% ( visus 1,0 eller bedre) både på avstand og på nært hold.
bivirkningene med denne teknologien er varierende grad av irritasjon og tørrhet i øynene den første dagen til den første uken.  Utover dette har vi ikke opplevd skader eller infeksjoner av noe slag.

Med bruk av siste generasjons laser, kan vi håndtere både synsfeil i avstandssynet og lesesynsforandringene som oppstår hos alle rundt 50 års alderen. Resultatene er varige. Vi opplever ikke at den gamle synsfeilen kommer tilbake.

Vi kan konkludere med at moderne laserbehandling er et fullgodt alternativ til briller og kontaktlinser.

Det er også vel verdt å ta med seg at vi kan behandle langt større synsfeil med laser hos oss, enn andre leverandører av slike tjenester grunnet svært avansert maskinpark og programvare spesielt utviklet for store brillestyrker. Vi opplever en betydelig pågang av pasienter med uvanlig store synsfeil som kommer til oss for denne problemstillingen, som regel da kontaktlinser og briller med så stor styrke ofte gir dårlig bærekomfort og forvrenger synsbildet. En laserbehandling hos oss, vil ofte være et bedre alternativ både synsmessig, sikkerhetsmessig og på sikt økonomisk.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button