Brit (36) tar av seg brillene etter laserbehandling.

Brit (36) ble kvitt brillene: – Det er som natt og dag

Brit Vold følte seg halvblind uten brillene. – Nå ser jeg alt!

36-åringen smiler bredt fra kjøkkenbordet på Kyllingstad i Gjesdal. Utenfor truer skyene med å gjøre det vått, men inne sitter smilet løst.

– Før var det et heft med briller og regn. Det ble aldri bra. Det er bare så deilig å slippe!

Lykkerus

Det er bare noen få uker siden Brit Vold opererte synet hos PMP Eyecare i Stavanger. Lykkerusen over å se godt uten briller bobler enda i kroppen.

– Det er bare helt fantastisk. Jeg føler rett og slett at det er lettere å være aktiv nå, sier trebarnsmora som har en travel hverdag.

I tillegg til å jobbe 100 prosent som lærer ved Ålgård skole, driver hun og ektemannen gård med sauer, ammekyr og gris. Det har de gjort siden 2011. De første seks årene på Kyllingstad kom det også tre barn til verden. I år begynte minstemann på skolen og ekteparet har fulle hverdager. Da er det godt å slippe å passe på at det til enhver tid sitter rene briller på nesen.

 

Brit_øyelaser_operasjon_regn_briller

Brillefri hverdag: – Før var det et heft med briller og regn. Det ble aldri bra. Det er bare så deilig å slippe!

– Jeg følte meg halvblind

Fra hun var liten jente på en gård på Høle i Sandnes, har Brit alltid slitt med synet.

– Hvis brillene ikke lå på sin faste plass på nattbordet, måtte jeg lete med hendene. Jeg var nærsynt og hadde -4,5 på begge øynene. Jeg følte meg halvblind, sier hun.

Hun hadde en kort karriere med linser, men det fungerte aldri optimalt. Brillene ble hennes faste følgesvenn, men bestevenner ble de ikke helt.

– Det ble aldri helt godt. Som bonde er jeg mye ute og brillene var ofte i veien. Jeg hadde nok også vært enda mer aktiv som barn og ungdom hvis jeg ikke hadde hatt brillene på nesen til enhver tid, seier Brit og mimrer tilbake til en kort fotballkarriere som barn.

– Gikk jeg litt hardt inn i taklinger, datt brillene gjerne av, og så var det jo dette med dråper på glassene da, legger hun til.

Bra syn dagen etter operasjonen

Trebarnsmora fikk anbefalt operasjon ved PMP Eyecare av en slektning og er glad hun valgte å lytte.

– Jeg byttet briller hvert tredje år. Stengene ble blasse og det blir jo lett riper i glassene. Det blir jo dyrt i lengden, forteller hun.

Brit tok kontakt med PMP Eyecare og fikk satt opp en konsultasjon. Der var alt fint og Brit fikk en noe overraskende beskjed.

– De hadde tid samme dag, så jeg fikk tatt operasjonen med en gang. Det var jo veldig praktisk, samtidig som det kom litt brått på, sier hun og ler.

Selve operasjonen var over på få minutter.

– Gjengen hos PMP Eyecare er så omgjengelige og koselige. Jeg følte meg skikkelig godt ivaretatt og det var ikke vondt.

Brit smiler og forteller at hun så bra allerede dagen etter operasjonen. Etter få dager var synet helt fint.

– Det er kun en ting jeg angrer på, og det er at jeg ikke gjorde det tidligere, sier 36-åringen.

 

Øyelege Petter og optiker Synnøve sammen med Brit


PÅ ETTERKONTROLL: Her er Brit Vold tilbake på klinikken for etterkontroll noen uker etter operasjonen. Ved siden står lege og spesialist Dr. Petter Montagu-Pettersen og operasjonsleder Synnøve Sjøberg ved PMP Eyecare i Stavanger.

– Kan gå på jobb dagen etter

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer og jobber ved PMP Eyecare i Stavanger. Det var han som opererte Brit Vold.

– Som alternativ til briller eller kontaktlinser tilbyr vi laserkorreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner samt alderssyn. Metoden vi bruker er femtosecond-LASIK-teknologi fra Carl Zeiss. Dette er en metode med meget høy presisjon og sikkerhet og gir hurtig gjenvinning av synet etter operasjonen. De fleste kan se godt både nært og på avstand samme kveld, sier Montagu-Pettersen.

Han har lang erfaring fra både inn- og utland med synskirurgi og synskorreksjon med laserbehandlinger.

Undersøker nøye

Før en eventuell øyelaserbehandling ved PMP Eyecare, undersøkes øynene dine nøye av lege Montagu-Pettersen og optometrist Øystein Ringheim ved klinikken i Stavanger. De sjekker for eventuelle øyesykdommer og grå stær. Klinikken har moderne undersøkelsesutstyr.

Hver uke opererer klinikken i Stavanger rundt seks til ti nye pasienter med ulike synsfeil.

PMP Eyecare har klinikker i Stavanger og Oslo, begge sentralt plasserte i byene.

 

Men hva koster det? Gjør det vondt? Og varer behandlingen livet ut? Få svarene her. 

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button