Laser til folket

PMP Eyecare har åpnet klinikk i Oslo. Nå kan de endelig hjelpe enda flere nordmenn med korrigering av alderssyn med laser, noe som er mye tryggere enn linsebytte.

– Å slippe å bruke briller og linser gir en fantastisk frihetsfølelse. Jeg skjønte det for alvor da jeg tok en laseroperasjon selv. Det var helt magisk å plutselig se så mye bedre, sier Petter Montagu-Pettersen.

Petter er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har utført synskorrigerende laseroperasjoner siden 2007 og åpnet PMP Eyecare i Stavanger i 2014.

I Norge er en vanlig form for korrigering av alderssyn linsebytteoperasjon, noe som i utgangspunktet er en operasjon for å behandle grå stær. I mange andre land er det derimot laseroperasjon som er standard.

– Jeg jobber kun med laser. Det er mye mer skånsomt og nærmest risikofritt. Istedenfor å fjerne en del av øyet, fikser man på det man allerede har. Når vi nå har åpnet klinikk i Oslo, blir denne teknologien endelig tilgjengelig for majoriteten av nordmenn også, sier han.

– Vi vil rett og slett gi laser til folket ­­­– unge som gamle. Det er lettere å komme seg til Oslo enn til Stavanger. Vi har allerede hatt pasienter fra både Nord-Norge og Sørlandet.

Les mer om hvilke behandlinger PMP Eyecare tilbyr.

SPESIALIST: Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han utfører alle operasjonene hos PMP Eyecare.

Tar godt vare på hver enkelt pasient

Det er Petter selv som utfører alle operasjonene, både i Oslo og Stavanger. Selve laserbehandlingen tar under 1 minutt per øye, men det skal gjøres mange forberedelser først.

I Oslo er det mandager og tirsdager som er selve operasjonsdagene, men klinikken er åpen for undersøkelser og kontroller hele uka. Det sørger optiker og klinikkansvarlig Ken Hamilton for.

– Hos oss skal folk få en god opplevelse og føle seg trygge. Vi har et maksantall pasienter pr. dag sånn at vi kan ta oss god tid til å følge opp hver enkelt, sier Ken. 

Etter operasjonen får pasientene slappe av i tre timer under oppsyn fra både Petter og Ken.

– Noen får for eksempel mer svie i øynene enn andre rett etter operasjonen. Da setter folk pris på at de kan snakke direkte med legen, og han kan betrygge dem med at det ikke er noe farlig, sier Ken.

Petter legger til: 

– Også er jeg alltid tilgjengelig på telefon hvis pasientene har andre spørsmål før eller etter operasjonen.

TRYGT: Optiker og klinikkansvarlig i Oslo, Ken Hamilton, er opptatt av at folk skal føle seg trygge og få en god opplevelse.

Under konstant utvikling

Hos PMP Eyecare jobbes det kontinuerlig med faglig utvikling slik at de kan gi folk det beste og tryggeste tilbudet.

Petters egen laseroperasjon inspirerte han til å reise rundt og bli introdusert for nye maskiner og eksperter i andre land. Han håper at Oslo-klinikken kan bidra til å bygge et større fagmiljø både rundt laserbehandling spesielt og øyehelse spesielt her til lands.

– Vi jobber blant annet med å bygge ekspertise når det kommer til tørre øyne og øyekomfort med varme- og fuktbehandling, sier Petter.

I vår lanserer PMP Eyecare sin unike behandling for tørre øyne – den eneste av sitt slag i Norge. Behandlingen blir tilgjengelig både i Oslo og Stavanger.

Er du lei av å bruke briller eller linser, og vurderer en laseroperasjon? Bestill en konsultasjon.

SENTRAL BELIGGENHET: Klinikken i Oslo ligger i sentrum av byen, i Munchs gate 7.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button