Stor pågang til PMP Synskirurgi

Fra Lokalavisen uke 22-2015
Foto: Rune Bergan

For noen år siden fortalte Lokalavisen om en nyetablering som satte Stavanger på verdenskartet. Før den tid var øyelaserbehandling som varig alternativ til briller og kontaktlinser, forbeholdt personer opp til 50-års alderen. Men så kom den store nyheten: Også eldre personer som opplever å få såkalt alderssyn, kan nå få varig hjelp med laserbehandling. Stavangermannen Petter Montagu-Pettersen etablerte PMP Eyecare våren 2014. Stadig flere 50- og 60-åringer i distriktet er meget takknemlige for det.

De aller fleste av oss vil oppleve at når vi er rundt 50 år, får vi det som kalles alderssyn – dvs. at vi får problemer med å lese liten skrift. Det er en naturlig prosess og regnes ikke som en sykdom. Hodepine på arbeidsplassen før øynene blir korrigert, er også en kjent problemstilling. Dermed får noen briller for første gang, mange må gå over til progressive briller – mens andre må legge en lesebrille på nesen i tillegg til kontaktlinsene. Alle disse gruppene har nå fått helt ny hjelp. Alderstilpasset synskorreksjon kan nå foretas med laser, og det er i seg selv en revolusjonerende nyhet. Det ypperste utstyret for laserkirurgi som finnes på markedet, er på plass hos PMP Eyecare i Kongsgaten i Stavanger. Klinikken er den eneste i Norden som tilbyr alderstilpasset synskorreksjon med denne spesielle laserteknologien – det har vakt stor oppmerksomhet langt utover Norges grenser.

En enestående nyvinning i faget

– Det er forsket og arbeidet med denne nye lasermetoden siden 2007, forteller øyelege Petter Montagu-Pettersen. – Og nå er målet nådd – dette er en liten revolusjon i min bransje. Nå kan jeg foreta en laserbehandling som korrigerer alderssynet og øvrige synsfeil i én og samme operasjon. Det er viktig å presisere at min metode er helt uten bruk av implantater, altså kunstige innlegg. Min jobb er å forbedre vevet som allerede er til stede. Metoden kalles Presbyond alderstilpasset laserkorreksjon, og Presbyond er varemerket til Carl Zeiss Jena – et verdensnavn i øyebransjen. Jeg har valgt en teknologi som har best resultater, lavest risiko og som gir hurtigst gjennvinning av godt syn.

Alle er får godt syn!

– Metoden er smertefri, rask og effektiv, med lokalbedøvelse i form av øyedråper, sier Montagu-Pettersen. – Jeg bruker mindre enn ett minutt per øye, og det gode, nye synet oppleves etter tre til fire timer. Og pasienten kan være trygg på at dette er et ukomplisert inngrep uten ubehagelige bivirkninger – det viser resultatene til nå. Ingen har fått skader som varig tørrhet, arr eller andre problemer. Etter ett års drift av klinikken kan vi registrere stor pågang. Av de 390 pasientene vi har behandlet det siste året, har samtlige fått 100 % syn på avstand, 100 % syn på mellomavstand og 100 % syn på nært hold. Alle er så fornøyd som det går an – mer er det ikke mulig å forlange.

Respons langt utenfor Rogaland

Øyelegens medhjelper er off. godkjent sykepleier Anne Paust- Andersen som har over 10 års erfaring innen synskirurgi. Hun kan fortelle at rundt 20 % av laserpasientene er yngre og voksne folk som vil kvitte seg med briller og linser én gang for alle, og de resterende 80 % har fått korrigert sitt alderssyn. – Vårt eget system for kvalitetssikring innbefatter bl.a. dobbeltsjekking for dokumentasjon av alle medisinske tiltak, sier Paust- Andersen. – Vi legger også vekt på grundig oppfølging av hver pasient, oftest med kontroll etter to uker og tre måneder. Kontrollen kan også foretas av fagfolk vi har kontakt med andre steder. Saken er nemlig den at ryktet om vår ekspertise har spredd seg langt utenfor vår egen region. Vi har hatt pasienter fra Østlandet, Nord-Norge, England, Skottland – ja, til og med fra USA. Grunnen er rett og slett at her har vi for hånden det mest avanserte laserutstyret for synsforbedring som kan fremskaffes i verden.

Stikkordet er: Trygghet

Det er viktig å påpeke at samtlige ledd i prosessen gjennomføres av spesialist i øyesykdommer dr. Petter Montagu-Pettersen – en av verdens mest erfarne spesialister innen synskirurgi, med 30.000 gjennomførte øyelaseroperasjoner. Etter endt utdannelse for 16 år siden har han hatt praksis ved flere klinikker og sykehus (også SUS) før han etablerte egen klinikk i hjembyen. PMP Eyecare har som mål å forbedre ditt syn – gjennom moderne, profesjonell og trygg behandling. Klinikken tilbyr korreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn (lesebrillebehov) gjennom markedets vitenskapelig dokumentert tryggeste metoder. Dette er metoder med meget høy presisjon, og som gir hurtigst mulig gjenvinning av synet etter operasjon.

Et samspilt team

PMP Eyecare tilbyr også ordinære øyelegetjenester i tillegg til synskorreksjon, og grundig sjekk og oppfølging av alle typer øyelidelser. Teamet bak PMP er personer med lang erfaring innen så vel øyesykdommer som operasjonell medisinsk behandling av disse. Petter Montagu-Pettersen og Anne Paust-Andersen har gjennom årene vist at de fungerer meget godt i to-spann og utfyller hverandre til pasientens store tilfredsstillelse. Et team å stole på, rett og slett.

Alle aldre. Kom når du vil

At 50-åringer nå kan åpne øynene for en bedre alderdom, er et viktig budskap fra de to i PMP Eyecare, men det er viktig å legge til at ungdom og alle andre kan erstatte briller og kontaktlinser med en enkel, trygg og varig laseroperasjon. – Og det er ikke vi som dikterer tidspunktet, sier de to. – Vi er fleksible, maskinene står her – du kan selv bestemme dag og tidspunkt for nytt, skarpere syn. Og vi kan så godt som love maks ventetid på én uke. Øyelege Petter Montagu-Pettersen blir assistert av off. godkj. sykepleier Anne Paust-Andersen. PMP Eyecare bruker det ypperste utstyret på markedet.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button