Trygt alternativ til kontaktlinser og briller. Øyeoperasjon med laser i Stavanger.

Trygt alternativ til kontaktlinser og briller. Øyeoperasjon med laser i Stavanger.

Dr Petter Montagu-Pettersen, Legespesialist i øyesykdommer.

Mange kontaktlinsebrukere er plaget av irriterte øyne når de bruker kontaktlinser, og noen har spesielle synsfeil som stor hornhinneskjevhet som ikke lar seg korrigere godt med kontaktlinser. For en del mennesker er briller et dårlig alternativ fordi de er i veien, dugger eller er vanskelige å bruke i enkelte arbeidssituasjoner, og andre misliker simpelthen å ha en synsfeil som trenger optisk korreksjon.

I dag har vi gode alternativer til kontaktlinser og briller. Excimer laserbehandling og optiske implantater har eksistert i flere tiår, og stadige teknologiske nyvinninger samt erfaringsbasert kunnskap gir oss i dag muligheten til å korrigere de aller fleste synsfeil på en enkel og behandlingseffektiv måte med siste generasjon laser. Helt uten implantat og uten reell risiko fro alvorlige bivirkninger. PMP Synskirurgi, Dr. Petter Montagu-Pettersen, tilbyr øyelaserbehandling med siste generasjons laserutstyr fra Carl Zeiss Jena, Zeiss MEL90. Vi holder til i moderne og trivelige lokaler i Handelens Hus på Domkirkeplassen i Stavanger sentrum. Vi lover å ta godt vare på deg gjennom hele prosessen som starter en grundig forundersøkelse hvor vi ikke bare måler brillestyrke, men gjør en fullstendig utredning av øynene dine som vil avdekke eventuelle øvrige øyerelaterte problemstillinger som for eksempel grå stær, grønn stær og maculadegenerasjon. Om eventuelle øyesykdommer avdekkes, sørger vi for rask henvisning til Universitetsklinikken i Stavanger for videre oppfølging og behandling.

Neste skritt i prosessen er behandlingsdagen. Du blir tatt imot på klinikken på formiddagen og får tildelt din egen hvilestol for dagen. Etter å ha fått premedikasjon og informasjon, så blir du hjulpet inn på operasjonsrommet hvor du blir tatt godt hånd om, bedøvd og operert i løpet av noen få minutt. Behandlingen gjør ikke vondt og du er våken gjennom prosedyren. Vi starter med høyre øye og gjør dette ferdig før vi starter med venstre øye. Øyelokkene holdes forsiktig oppe med et såkalt øyelokksspekulum. Laseren over deg har et lys som du ser mot og laseren har såkalt eye trecking som gjør at den følger med øyebevegelsene dine. Øyelegen følger nøye med deg gjennom prosedyren.

Etter behandlingen hviler du med lukkede øyne og solbriller på i 3 timer. De fleste sovner og slapper godt av i disse timene. Etter hviletiden blir du undersøkt av øyelegen. Synet er allerede da ganske bra, men du kan ikke kjøre bil den dagen på grunn av premedikasjonen med Valium og et opiat.
Dagen etter er synet ganske bra. Du kan kjøre bil og gå på jobb som vanlig. Du får med øyedråper med antibiotika samt kunstig tårevæske som du skal dryppe i dagene etter behandlingen. Etter noen uker er det kontroll av synet ditt. Etter 3-4 måneder er det ny kontroll. Vanligvis er det ikke nødvendig med flere kontroller.

Vi behandler nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), hornhinneskjevhet (astigmatisme) og alderssyn (presbyopi) med laser. Behandlingene gir varig resultat og har 10 års rebehandlingsgaranti om man likevel skulle få endringer i synet i årene etter behandlingen.

Priser for begge øyne, inklusive alle undersøkelser, øyedråper og 10 års rebehandlingsgaranti:
FS LASIK fra 18-45 år: 46.900,- , Presbylight FS LASIK fra 45-50 år: 51.900,- Presbyond FS LASIK 50 år og eldre: 55.900,- Vi har Cresco rentefri nedbetalingsordning.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button